Gotland sista dagen

Sista dagens rundtur på södra Gotland var vi tillbaka vid hotellet redan vid 15 tiden. Då hade vi em för oss själva och tog en runda i stan. Först givetvis shoppinggatan, Adelsgatan. Detta gillade Björn o Nisse ;-))  Det gick ingen nöd på dem för det fanns "gubbhyllor" lite här och var att sitta och vila på. Här träffade vi också Björn Hellberg som satt utanför bokhandeln och signerade sin senaste bok. Han var där hela veckan., och han tyckte nog det var lite roligt att träffa Laholmsbor när vi gav oss till känna. Han fyllde förresten 70 år på måndagen. Glömde så klart ta kort på honom :-(

Det var Medeltidsveckan i Visby också. Helt otroligt vad mycket folk som hade klätt sig i medeltida kläder Det var många familjer med barn som alla var medeltidsklädda.  Det fanns en egen liten by med en massa tält där de bodde.



Fanns också medeltida marknad och den var verkligen stor. Inte lik någon annan marknad jag varit på.





Dessa två förbryllade många. Det enda som förbinder dem är staven som de håller i. Den överste sitter ju i luften!!! Fattar att det är något som han sitter på, men hur fungerar det?????? Och de var levande, rörde på handen och ansiktet. Häftigt!

Almedalen. Jag trodde den parken var mycket större än den var, vet inte vad jag inbillat mig egentligen.

Så var det dags att säga adjö till Visby efter några innehållsrika och intressanta dagar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde