Blåsippor i Askarebygget
Helgen började med att S och N kom hit på fredagskvällen och åt våfflor med sylt och grädde. Gott.
Lördagen började med skönt väder, inte så mycket sol. Efter lunch blev det molnigt och riktigt kallt igen och det kom en rejäl regnskur. Kl 16:00 sken solen igen och det var riktig sommarvärme!!! + 15 grader i skuggan. Jätteskönt. Otroligt att det kan skifta så mycket på kort tid.
På kvällen var vi i Våxtorp hos min kusin och bjöds på god mat och mycket prat. Roligt att ha bra kontakt med honom, han är den ende kusin som jag har regelbunden kontakt med.

 Söndagen började med att Björn skulle köra med hästarna på förmiddagen. Han kom hem snabbare än vanligt och jag antog att han inte kört med hästarna. Nej han hade hört på radion att det skulle bli regn och åska så det hade blivit en kaffepaus istället hos L och N-A.
Men så tyckte han vi skulle ringa grannen och fråga om de skulle med ut på skattletning. Jag tyckte det var ingen bra idé, det skulle ju bli regn och åska??? I samma veva ringde grannen och undra om vi inte skulle ut och leta skatter?, jaa det regnade ju inte så....
vi gav oss iväg mot Simlångsdalen vid 13 tiden och.......då började det småregna. Jaja lite regn dör man inte av. 2008 var jag till ett ställe som heter Askarebygget och där växte ett helt hav av blåsippor. Vi körde dit, och framför allt; hittade dit. Där var mycket blåsippor men det hade varit ännu bättre om solen varit framme för då hade där säkert varit mycket mer. Så om en vecka kan det nog vara läge att åka och titta om man vill se dem.

Därefter började vår geocachingrunda. Det regnade hela tiden men vi letade upp 10 st, inte illa i detta väder. Det roliga med skattletning är att man kommer till så många vackra och annorlunda platser som man aldrig tidigare varit på. Efter några timmar började herrarna H och B bli lite gnälliga och kaffesugna. Fast kaffet fick vi ta i bilen för det regnade då så pass mycket att det inte var läge att sitta utomhus. Efter kaffet piggnade herrarna till igen och vi kunde fortsätta några timmar till. Hemma igen var vi vid 18:30 tiden. Tack kära vänner, för en trevlig eftermiddag!


Nu skiner solen och det är 13 grader i skuggan, ska jag sätta mig i solstolen eller gå ut i förrådet och städa undan??, egentligen lätt val men det får nog bli förrådet.

Kommentarer

Ulla sa…
Jaa, det var en trevlig dag fast det regnade.

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch