20 juli

Här kommer första älgen
 I går bestämdes att vi idag skulle åka på Älgsafari. Jag har tyckt att det känns lite mesigt. Åka runt och betala för att se en älg, tänk om det inte dyker upp någon då??? Men så var det inte.
som även hade en liten kalv.

 Innan tåget startade delade man ut en varsin lövruska till alla att mata älgarna med. Det var möjligt att antingen åka tåget eller köra med egen bil. Fördelen med tåget var att föraren ibland gick ut och lockade på älgarna så de kom nära.
Herr älg hade ingen lust att komma fram och hälsa på oss. Han reste på sig men sedan lade  han sig ner igen och tyckte nog att vi var konstiga figurer.

Här matar både Clara och Agnes älgen.

Så var vi tillbaka där vi började

 Hanna var också med
 Efter åkturen kunde man gå in på ett café och äta lite god mat och goda våfflor. Getter med små killingar fanns också och de var ju hur söta som helst.

Agnes försöker locka till sig en älg med en liten lövruska.
Vi tyckte alla att det var en trevlig dag, trots att den började med ösregn när vi satt oss i tåget men efter en kvart när tåget startade så sluta det regna och även solen tittade fram.
I tisdags kväll fick vi trevligt besök från Åland. Eivor och Göran  var nere och tog sig tid att göra ett besök hos oss. Vi åt lite paj och sedan spelade vi kort, vändåtta, precis som vi brukade göra när de bodde här i L Tjärby. E och G vi saknar er verkligen, men ni trivs ju bra på Åland och vi kan ju göra ett besök så småningom och kanske se lite mer av er Ö.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch