Postrånevandring

Hallandsåsen på våren är bara så fin.



























Idag blev det "tidig" morgon. Var nere i Margretetorp strax efter 9 för att gå Postrånevandringen över Hallandsåsen. Satte bilen i Margretetorp sedan fick vi buss därifrån till Ö Karup och där började vår vandring uppåt åsen. Det var jag och Jeanette + en massa annat folk. Jeanette stegade iväg med "7-milakliv" så det var bara att hänga på, började undra hur detta skulle gå i denna takt, vi hade ju 12 km framför oss. Måste erkänna att det sög lite i benen på väg uppför, men sedan var det lite dricka här och en smörgås på ett annat ställe och under promenaden hände det hela tiden lite saker, postdiligensen kom på häst och det stod rövare utmed vägen, men de var ganska snälla, ett rånöverfall skulle det också vara men det såg vi inte röken av. På denna sträcka mellan Ö Karup och Margretetorp överfölls postridaren och blev bestulen på sin väska som innehöll 1 600 riksdaler (tror det var så mycket) för ca 250 år sedan.Det var en fin promenad (även om det duggregnade lite hela tiden), i en underbar natur som tog ca 2 tim. Läste just att det var 500 personer som vandrade idag och som fick uppleva historien från 1400-talet fram till postrånet 1865. Trevligt var det och det var första gången som jag var med, jag har missat det varje år innan. Undrar bara om man kan stå på benen i morgon.
Sedan blev det några timmars vila innan det var dags att åter köra ner till Ö Karup och kyrkan och den årliga Vårkonserten med alla körer från 6 år och uppåt. Det var fantstiskt, de är så himla duktiga och det är så vacker musik, men så har de också en otrolig ledare; Marianne Nihlèn. Alla körerna sjöng några låtar var, och några sjöng solo, och det höll på i 1 tim och 3 kvart, mycket mycket bra.






.

Kommentarer

Ulla sa…
Åååå så du kom iväg, härligt. Jag kom på att jag hade mycket viktigare :))) saker att göra idag. Jooooo faktiskt, Momsen...
Synnøve. sa…
Vilken härlig vandring. Det är ett spännade sätt att visa historia på.
Du är nog bra mör i benen i morgon.

Härligt med körsång.
Är så länge sen jag sjöng i kör. Funderar på att börja igen.
Kramen.

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch