Valborg i Uppsala

Hittar de några grodor?, nej men en ödla får duga. Fika är inte så dumt det heller


Valborgsmässobål i Alsike







I torsdags satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Knivsta. 16:00 hämtade vi en liten tjej på dagis och sedan blev det fik i Knivsta och strax dök också en mamma upp som kom från jobbet. Första mötet med Clara är så alldeles speciellt, det har ju gått ett antal veckor sedan vi sågs sist. Och vilken tur att vi planerade valborgs-
firandet där uppe. Vi hade strålande sol och nästan sommarvärme, fast vinden var kylig ibland. Här nere i södra Halland hade det tydligen regnat. I alla fall så åkte vi in till Uppsala på fm för att titta på studenternas forsränning i Fyrisån. De bygger sina "båtar" själva och sedan gäller det att ta sig fram i ån tills man kommer till en bro och efter bron är det ett fall och just där är det inte alla som kommer torrskodda därifrån
Sedan åkte vi hem en vända innan det var dags att åka tillbaka på em. Vi, nu var det bara Jessica, jag och Clara, packade en fika korg och åkte till en park i Uppsala där vi träffade Carolina. Kl 15 är det mösspåtagning (studentmössorna) men det missade vi precis. Därefter gick vi till konserthuset där OD sjöng, man hade högtalare utanför så det gick att höra vad de sjöng. Tyvärr hördes dunkadunkat från nationernas utedisco så det förtog lite av det hela. Men oj vad det var mycket folk samlade överallt, tror inte jag sett så mycket folk på en och samma gång. På kvällen efter vi ätit vart vi ganska slöa men tog oss i kragen och promenerade 15 min för att se Valborgsbålet i Alsike. Det var jätteskönt väder, blåste ingenting och ett fackeltåg vandrade fram till rishögen och tände på och det fanns ganska mycket folk som ville titta på. Trevligt.
I maj tog vi det lugnt, det blev ett par vändor till lekplatsen bara. Vi har också sett massor av tussilago, så mycket ser man aldrig här nere och även en hel del blåsippor och naturligtvis mycket vitsippor.


Söndagen åkte vi ut i skogen, till ett kärr där det brukar vara ett herrans liv på grodorna vid denna tiden på året, men vi kom nog några dagar för sent. Vackert var där i alla fall och fika hade vi med oss. Sedan åkte vi till Jessicas svärföräldrar och åt en god middag. Måndag var vi själva hemma med Clara och det blev lite rabattrensning och en tur till lekplatsen igen. När Jessica kom hem vid 16 hade vi packat och styrde färden hemåt. Vägen till Norrköping var dryg, tog 3 timmar men därefter motorväg och vi var hemma igen strax före 23. Idag när jag tittar ut så ser jag att björkarna har slagit ut det hade de inte när vi åkte.



























.

Kommentarer

Ulla sa…
Så kul att det blev en fin valborg då. Gjorde inget att det regnade, vi slappade i soffan...

Skönt att ha er hemma...

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch