Tillbaka igen

Snö vid Brahehus den 13 okt.
Fikastund på Ålandsbåten

Mariehamn


En liten fin prinsessa



Har varit i Uppsala en vecka. Vi åkte upp förra torsdagen, Jessicas födelsedag, hämtade Clara på dagis och fick världens goaste kram. Vädret har också visat sig från sin bästa sida, tors, fre, lör var det strålande sol. Fredag kv firades födelsedagen med smörgåstårta, jättegoda. Björn var iväg och plockade en hel del trattisar på dagen också. Lördag tog jag en promenad i det kalla men underbara vädret. På em åkte vi till Jessicas svärföräldrar och fikade och fick en trevlig pratstund, tack för det A-C o K och dina muffins var jättegoda, bullarna också. Söndag steg vi upp tidigt för att åka till Åland. Körde 08 och båten gick 10 och tog 2 timmar, Grisslehamn - Eckerö. Därifrån ner till Mariehamn och åt middag och sedan fortsatte vi ytterligare några mil och hälsade på Eivor o Göran som flyttat från L Tjärby till Åland för 6 veckor sedan. Trodde väl aldrig att vi skulle hälsa på så snart, hade tänkt kanske nästa sommar, de blev nog också lite chockade. Vi hade givetvis ringt och förvarnat. Där fikade vi gott och pratade bort några timmar och sedan var det dags att bege sig till båten som skulle avgå 18:30, finsk tid, det gällde att hålla ordning på klockan. Tack E o G som som tog sig tid att ta emot oss, det var jättetrevligt och tusen tack för tipset: hur man enkelt viker ihop plastkassar och de tar ju ingen plats alls. Har också tänkt på er enormt stora gräsmatta, tur att inte min är så stor. På båten hem åt vi ett jättegott smörgåsbord och köpte öl med oss hem. Måndagen gick J till jobbet och vi och Clara hade en mysdag för oss själva, det blev en hel del lek. Skulle åkt till skogen men C tyckte nog att hon åkt bil tillräckligt dagen innan för hon ville inte och jag förstår henne.
Tisdag morgon vaknade vi till att det snöade, lämnade C på dagis och J vid stationen och sedan styrde vi kosan hemåt. Efter att ha kört någon halvmil så var snön borta men den kom tillbaka när vi närmade oss Jönköping. Hemma vid 15 och sedan var det line dance för mig på kvällen, trodde aldrig jag skulle orka men det gick bra.
I onsdags blev det upp tidigt på morgonen igen och en tur till Ullared, inte hemma förrän kvällen igen. I går var det strålande sol, vilket kanonväder. Det blev till att gå ut i trädgården och dra upp en del blommor som frusit, plockade ner studsmattan, ett jäkla jobb bara det. Plockade upp alla dahlialökar och in med dem för vinterförvaring. På kv blev det gympa. Idag är det mest grått och trist, kanske bra det så jag kan ta det litet lugnt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch