8 maj

En söndag för 14 dagar sedan var jag och hälsade på en skolkamrat utanför Falkenberg. Vi gick barnsköterskekursen samtidigt och har nu återupptagit kontakten. Hon hälsade på mig i februari och nu var jag upp till henne. Det är jättetrevligt och vi har hur mycket som helst att prata om. Vi tog en promenad i den fantastiska omgivningen.

Hann med att fika också, mer än en gång.

Från hennes altan såg man och hörde havet, så rogivande.

Här tog vi och ett par grannar en tur upp till Fagerås, som ligger i närheten av Gislaved. En man med en liten gård började för ett antal år sedan gräva ner påskliljelökar och sedan har det blivit mer och mer. Nu fanns det 1 miljon lökar i
jorden!! Det är massvis med folk som kör dit när det är blomningstid, brukar nog röra sig om ca en månad. Det är fantastiskt att se alla dessa blommor i en massa olika sorter. På gården fanns också ett café och de hade jättegoda våfflor och gott kaffe. 





I fredags skulle Hanna o Gustav sova över hos oss och då blev det en tur upp till skogen och fyrhjulingarna på släp. Gustav hade sin egen med sig och vi tog vår + bilsläp. Sedan åkte Hanna och jag och Egon runt på bilsläpet som var kopplat till den större fyrhjulingen och så åkte vi runt i skogen och hade fika med oss. Mysigt. Undrar vad folk som såg oss tänkte???

I söndags gick jag postrånevandringen från Östra Karup till Margretetorp, en nätt liten promenad på 12 km! Den anordnas varje år och det är alltid första söndagen i maj. Under tiden man går så får man lite historia på vägen. Det handlar om när Snapphanarna härjade på åsen. Vi träffade på rånare och ridande postiljon och även Drottning Kristina träffade vi och fick höra lite berättas om henne. Vi träffade också HackaGreta som på sin vandring över åsen blev rånad på sina pengar av tre män när hon var på hemväg efter att ha varit i Helsingborg och sålt varor. Hon hade 150 kr med sig hem som hon alltså blev av med på vägen. Detta hände år 1888.
På skylten utanför detta hus står det: Mördarsniglar hänvisas till grannen. Här är det fullt!

Det är en väldigt fin vandring i bl.a vacker bokskog. Så här års är det så skirt och fint. Man vandrar förbi vackra små gårdar som ligger utspridda lite här och var, mest hästar verkar det finnas på dessa gårdar.

Här satte vi oss vid  sidan av i backen och intog vår medhavda matsäck och lyssnade på spelmännen. Man behövde inte haft någon fika med sig själv för under hela gången blev vi bjudna på allt möjligt från choklad, dricka, smörgås, äpple, glass osv. Solen sken och det blåste nästan ingenting, alldeles lagom varmt att promenera i. En härlig söndag!

Här ett foto på vackra blommor från min mors begravning. Hon somnade in den 25 februari.
Saknaden och tomheten är stor!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch