Helgen

Goa Hanna har varit hos oss några dagar. Eftersom hon haft vattkoppor så har det inte varit någon skola för hennes del. Nu har de nästan läkt ut och då passade det bra att hon kunde vara hos oss och få vara med morfar och köra med hästen. I lördags var vi med henne på ridhuset där hon skulle vara med och hoppträna och det gick riktigt bra för henne. Jag tror hon hoppade 60 cm. Här är Hanna med Myrthe (tror i alla fall hästen hette så)
Idag Söndag var det Postrånevandring på Hallandsåsen i strålande solsken. Starten var mellan 09 och 10 och redan 08:45 när vi kom dit var där jättemycket folk. Man kör bil till Margretetorp, därifrån går det bussar som tar en till Östra Karup där starten är. Sedan vandrar man 12 km tillbaka mot Margretetorp. Under promenaden bjuds man på choklad, vatten, nyposoppa, smörgås o.s.v + att det händer en hel del under vandringen som det var ungefär på den tiden det begav sig, närmare bestämt på 1700 talet.


Här har vi äntligen kommit in i bussen (redan har 5 fullastade bussar kört iväg) och utanför ringlar sig kön fortfarande lång. Det var ju ett fantastiskt väder, solen sken från klarblå himmel och det var väldigt många barnfamiljer med barn och många som tagit hunden med sig.




Här träffar vi på de första rånarna, de ville ha pengar, och fick de inga så åkte man på en vattenstråle från pistolen.










Naturligtvis fanns drottning Kristina också på plats och berättade sin historia.










Här kommer postryttaren med post.

Postrånevandringen följer den äldsta kända färdvägen över Hallandsåsen mellan Danmark och Sverige. På 1700-talet förde postryttaren värdepost här mellan Köpenhamn och Oslo, och denna resa var inte helt ofarlig, snapphanarna lurade för att slå till.










Här underhållning av spelmän och hade man fika med sig i ryggsäcken så fanns det all anledning att slå sig ner här och njuta av musik.




















Kommentarer

Synnøve. sa…
Tack för en mycket spännande läsning.
Sånt där är så skoj. Tänk om man visste om sånt så man kunde fara runt och vara med lite. Det handlar ju om lite historia det där.
Helt enkelt en riktigt kanondag tycker jag.

Kramar från ett vår/försommarfagert Digernes.
Synnöve.

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch

19 mars