Stadsfest o Rhapsody in rock

Igår var det den årliga stadsfesten i Laholm. Traditionsenlig frukost hos oss med L o N-A, sedan åkte vi ner till stan. Inte mycket att skåda, affärerna har kommit ut på trottoarerna med lite av sitt utbud, en ko, två kalvar, 1 får och lite höns och ankor. Det är vad som är kvar av den ursprungliga Bonden i stan festen. Numera satsas det mera på kvällen, med musikunderhållning av olika band. På dagen var det inte mycket folk, men kvällen var det nog desto mer. Vi var inte där.
Istället fick vi möjligheten att genom L o N-A få gratisbiljetter från Gekås i Ullared till Rhapsody in rock premiären i Falkenberg. Och där var det mängder av folk på IP. Artisterna som var med hade jag knappast hört talas om, förutom La Gaylia, Jörgen Mörnbäck och Mikael Rickfors och trion The Vocalettes som bl.a består av Robert Wells fru Maria. Premiärgäst var organisten Jon Lord f -41 som spelat i Deep Purple (ingen grupp som jag lyssnat på precis). Albert Lee f -43 som verkligen kunde hantera en elgitarr. Glenn Hughes också han från tidigare Deep Purples. Det var ju artister i hög klass, som verkligen kan sin sak, men kanske inte riktigt min smak. Ialla fall var det en trevlig kväll med fin musik och regnet höll sig borta. Nu kan jag också stajla omkring med en gul tröja som det står GeKås på. Vi fick den när vi gick in för att hålla samman oss Gekåsare och vart vi skulle sitta.
I em är det loppis i LTjärby och vi ska gå bort och titta på insläppet, och alla tokiga männsikor som skall vara först till kvarn. Därefter åker vi ner till Båstad och Boarp och tittar på folklustspelet Bonne bakom kröken med bl.a Stefan Ljungkvist. Bara nu regnet kan hålla sig borta i em för vi sitter utomhus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde