Denna vecka har vi hunnit med tre stranddagar. Hur skönt som helst och vattnet har varit riktigt klart och fint, härligt att bada. Mellbystrand med sin 12 km långa sandstrand är inte alls dumt. I onsdags efter badet åkte vi in till mor och fikade och där träffade Clara grannens pojk och de började leka. Han hade en elbil som de körde runt i, hur söta som helst, och Clara fick prova på att köra också.

På kvällen åkte vi och ett par grannar till Dönaredalen som ligger vid Våxtorp. Det är en gård som säljer sill inläggningar som de själva gör. De föder också upp lamm. I år har de börjat med att ha en kväll i veckan då man kan beställa bord och åka dit och äta olika sillinläggningar och sedan få grillat lamm med potatissallad och efteråt kaffe och tårta. Hur trevligt som helst och man sitter utomhus nära en å.

Stensån. Kan man ha finare utsikt när man sitter ute och njuter av god mat och trevligt sällskap?

Igår fredag hade grabbarna (gubbarna) sin årliga grillkväll då vi damer också får vara med. Hela dagen har det ösregnat och vi har fått 31 välbehövliga mm regn. Grillningen fick ske under tak och det fungerade alldeles utmärkt. På em hade vi kärt Ålandsbesök, Eivor o Göran var på semester här nere och tog sig även tid att komma och hälsa på oss. Det uppskattade vi verkligen.
Idag fick vi för oss att åka till Ullared!! I torsdags hade det varit rekord där med 27 000 besökande och en kassa på 21 miljoner!!!!! Då var det också en kö på mer än en timme för att komma in i varuhuset. Idag kom vi dit vid 15 tiden och de stänger 17 på lördagar. Det var mycket bilar på parkeringen men ingen kö in och inte alls trångt där inne. Inga köer när man skulle ut genom kassorna heller. Hemma igen före 18. De höll på med inspelningar av nya Ullaredsserien, men av det såg jag ingenting så jag hoppas verkligen att jag slipper se mig själv i serien.



På kvällen tog vi en promenad ner till Rökeriet vid Lagan och åt god laxtallrik och jag och Mattias delade en flaska vin. Maten är jättegod där, sedan gick vi hem och tog en irish coffee och lite glass. Inte alls så tokigt. Clara och morfar cyklade ner.
















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch