14 maj


Förra veckan var det restaurangdagar häromkring fre-sön. Söndagen åkte vi till Ulvereds hjorthäng och åt middag. Vi fick ett bord kl 14 och då hade vi den här fina vyn utanför där vi satt och åt. Fick ju låta bli att tänka på att dessa djur så småningom hamnar på matbordet. I alla fall, vi fick god mat och ett jättefint ställe. Första gången jag var där.

I tisdags kväll var det invigning av en promenad stig nere vid Lagan vid Såghuset. Vi cyklade dit och det var en jättefin kväll och kommunen bjöd på fika. Under promenaden fick vi höra både lövsångare och rödhake. Där finns en utsiktsplats som är ny med bord och bänkar och handikappvänlig. 


I onsdagskväll blev det ännu en liten vandring. Denna gång i vår fina park med guider och Vi- På kören underhöll med sång på olika ställen. Bl.a här framför vattentornet. 
Bilder från kvällspromenaden häromkvällen.
Rapsfälten är så fina med sina gula blommor.


Äppelblommor


Syrenerna börjar också blomma
Björnlokan växer också och breder ut sig. Inte så roligt med tanke på att den är så giftig. Den bör man inte komma för nära
Smultronen blommar också

Grannens kastanj likaså.
Det är så himla vackert ute i naturen just nu så det gäller passa på och vistas ute så mycket som möjligt.
Vi har haft några underbara soliga varma dagar nu ett tag. Mitt på dagen har det ibland varit för bra men då kan man ju hålla sig inomhus.
Idag har det varit sämre 10-12 grader. Tog en promenad och nu var det jacka som gällde, handskar hade inte heller varit dumt, vinden var riktigt kall. Kunde vi bara få lite regn också för det behövs verkligen. Det är väldigt torrt.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch