5 maj

Äntligen har det blivit lite varmare. Sätter man sig där det är lugnt o soligt så är det sommarvärme men så fort man kommer ut i skuggan eller där det blåser lite så är det kalla vindar. Men så gott att ha sol och att termometern stiger mot 15-19 grader. Härligt.
I söndags körde vi upp till lilla stugan i Knäred och oljade det mesta av panelen. Där var så skönt, sol, ingen blåst och alldeles tyst, bara fåglarna som hördes. Några timmars tystnad är inte så dumt. Vitsipporna blommade i gräset runt stugan och på hemvägen körde vi om Karsefors och där var det massvis med vitsippor. Det är så fint ute nu så man blir helt lyrisk, beror det på åldern tro.
Vitsippor vid stugan

Och vitsippor vid Karsefors

Lägg till bildtext

Lagan vid Karsefors

Idag var en sådan dag då vi inte visste vad vi skulle göra. Så vi körde till Snapparp och åt middag och sedan bestämde vi oss för att köra till Möllegård utanför Halmstad och äta Italiensk glass och kanske hitta lite backsippor. Men när vi kom dit så var det fler än vi som fått detta för sig. Där var så mycket bilar, inte en enda parkeringsplats och glasskön var jättelång. Insåg att detta är lönlöst så vi åkte därifrån och körde till Särdals Kvarn och fikade i stället. Inte alls fel, gott kaffe och god tårtbit och kunde sitta ute i trädgården.
På hemvägen bestämde vi oss för att göra ett nytt försök med Möllegård för nu hade det gått 1 1/2 timma men......det var inte en chans. Lika knökat med bilar och lika lång kö så vi struntade i det och körde hemåt. Kan köra dit en annan dag och hoppas på lite mindre folk.



Särdals Kvarn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch