15 juli

I snart två veckor har vi haft Uppsalabesök. Barnbarnen från Uppsala är här i två veckor och deras vänner också från Uppsala var här i en vecka. De hyrde stuga i Mellbystrand. När de kom ner var det 30 grader varmt, lördag och söndag. Sedan sjönk temperaturen till 18 och blåsigt som sjutton. Havsbad, bassängbad, skogspromenad och Äventyrslandet, jordgubbsplockning hanns i alla fall med den första veckan. 

Massor av stora fina jordgubbar. Plockade lätt 15 l på en sträcka av några meter.

I måndags tog vi en tur mot Gekås i Ullared. Inget badväder, molnigt och regnet hängde i luften. Kunde ju misstänka att det skulle vara mycket folk, men att det var så mycket så det inte fanns en enda parkeringsplats ledig trodde vi inte. Så var det, ändå var det ingen kö för att komma in i varuhuset. Vi åkte därifrån och styrde kosan mot Svenljunga :-) där vi hittade ett litet fik och fick i oss en glass och lite kaffe. Där satt ett tyskt par som semestrade med motorcykel, och Mattias kunde fördriva tiden med att prata med dem på tyska. Vid 14:30 var vi tillbaka på Gekås och då som tur var fanns det några lediga platser i parkeringshuset. Sedan blev det handla av, lite middag, handla igen och innan vi åkte hem en kopp kaffe. Det som såg mörkt ut slutade bra trots allt.

Igår blev det en tur ut i skogen. Inte så dumt, och Clara hittade lite blåbär.

 Fika i skogen ett måste
Köra fyrhjuling är kul.

Inget badväder idag heller, blir kanske simhallen istället. Jag ska öva linedance tillsammans med de andra dansarna. Uppträde på torget i Laholm på torsdag kväll. Vi uppträdde där även i lördags em på Stadsfesten och då lärde vi ut en dans. Det var kul att så många hoppade in i leden och provade på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde