26 juni

Odlar smultron i pallkrage, och i år är där ganska många bär. Clara du får skynda dig ner innan de är slut!!

Nu är vi riktiga pensionärer. Har varit ute på vår första bussresa med pensionärer. Ut i det blå gick resan och vi visste inte vart. Vi hamnade på Alnarps slott och lantbruksuniversitet. Där åt vi lunch och fick en guidad vandring runt parken. Där fanns många olika sorters träd och även mängder av blommor. Här utbildar man trädgårdsingenjörer, landskapsarkitekter, lantmästare mm. Ca 1000 elever går här.

Omöjligt att hålla i huvudet vad de olika träden och blommorna heter. Ett av träden här är i alla fall Ginkgo Biloba träd. Tror det var det höga vänstra trädet av dessa tre i mitten.




Alnarps Slott
Efter denna trädgårdsvandring åkte vi vidare mot Vallåkra och besökte ngt som hette Tomatens hus. Här fick vi em kaffe och kaka och sedan kunde vi handla tomater. Det fanns 40 sorter att välja mellan, kanske inte riktigt så många för oss som ville handla men inte långt ifrån. Det fanns alla möjliga färger av tomater. Vi var hemma igen 17:30 och 19:00 satte vi oss på cyklarna och cyklade ett par timmar och tog några kontroller på cykeltrimmen. Det var så skönt väder och alldeles vindstilla. Det gäller passa på.

Detta är min lilla blomsterprakt, inte så mycket att skryta med men för mig räcker det till. De skall vattnas och plockas vissna blommor och pysslas om och då är detta nästan tillräckligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch