15 mars 2013

I tisdags hade vi detta fantastiska väder och jag var ut i trädgården för att räfsa upp en  massa grenar som blåst ner från björkarna. För nu skulle det väl bli vår??eller..........

Men icke. Detta var vad vi såg på onsdagmorgonen, vitt, vitt överallt. Vi hade stigit upp tidigt, redan 04 för vi skulle med på en bussresa till Tyskland och Burg. En vinprovarresa med övernattning. Och hela vägen genom södra Sverige och ända ner till södra delen av Danmark snöade det hela tiden. Men i södra Danmark klarnade det upp, ingen snö och solsken. Nu trodde vi att vi nog skulle få möta våren i Tyskland, men inte. Så fort vi anlänt till Tyskland så var det åter vitt och det snöade. Men vad gjorde det egentligen, vi hade trevligt. Åt god middag på en restaurang i Burg och sedan vidare till ett ställe där det såldes massor av vin, öl och sprit. Ingen Tysklandsresa utan att ha besökt något av dessa ställen. Vi besökte Nielsens Discount. Oftast handlar man på sig mer än man egentligen borde. När alla var nöjda av handlandet fortsatte vi till hotellet, Gasthof Bannesdorf. 18:00 var det vinprovning, 4 sorters vin och efter det var det middag igen. Trevligt sällskap och god mat. Sedan fick de som ville även vara med på en whiskyprovning. När kl var 21 var de flesta trötta och gick till sina rum för att sova, så gjorde och vi. Lägga sig 21 kändes nästan helt galet men vi hade ju varit uppe sedan 04 och hotellet låg ute på landet så det var väldigt lugnt där. Inget hålligång här inte.

Dag nr två åkte vi åter ut till det där stället där man kunde handla varor i flytande form. Kanske  någon som ville komplettera med något. t.ex. något av de viner vi provsmakat och jag tror inte det var någon enda som inte handlade igen. Sedan fick vi en rundtur ner till hamnen och stranden. Burg är en liten stad som blomstrar upp på sommaren då det vistas ca 60 000 människor där. Chauffören rekommenderade inte att göra en resa ner vid den tiden för då var det knökat med folk överallt. Efter rundturen blev det lunch på en grekisk restaurang, återigen mycket god mat. När kl var 13.15 gick färden mot färjeläget dår båten väntade för att ta oss hem till Sverige igen. Var hemma 19.00.

Detta väntade oss när vi kom hem, 10-15 cm snö. Vi hade fått reda på att det snöat här hemma hela onsdagen men trodde inte på att det skulle vara så mycket snö. Idag, solen skiner och snön gnistrar och det är fantastiskt vackert, men ....vi vill ju ha vår nuu!


Undrar om katten tycker det är så mysigt att trampa omkring i en massa  snö igen, tror inte det.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde