Julen 2012 är över

På kvällen torsdagen den 20 dec kom Clara och Agnes med mamma och pappa ner till oss för att fira jul.  På fredagen var vi ute i skogen och Clara fick sin egna julgran. 
Här läser morfar jultidningen för Clara och Agnes. (Tror det var Lille Fridolf, verkar intressant i alla fall)

Lördagen firade vi en extra julafton med kusinerna och spelade julklappsspelet. Det var inte planerat att tomten skulle komma, men han kom och delade ut julklappar denna för tidiga julafton, han hade nog sett fel på datum ;))

Julaftonsmorgon fick Agnes klänning i paketet som låg i julstrumpan från mormor och morfar. En aning stor, men kanske den passar om några månader.

Och efter Kalle Anka på julafton kom den riktiga tomten och.....inte bara en utan dubbel upplaga. Agnes var inte det minsta rädd , utan hämtade sina paket och kramade tomtarna och vinkade glatt Hej då.

Här får tomtarna varsin kram
 Julvädret har ju inte varit det roligaste. Kvällen före julafton fick vi snö, och det var så fint, på natten kunde jag inte sova och gick upp ett tag vid 04. då plogades det för fullt och 1/2 timme senare hörde jag att det regnade på fönstret och några timmar senare var all snö borta igen.
 Julafton blev inte heller riktigt som den brukar då inte mormor Svea kunde vara med. Hon hade ont i ett ben och hade svårt för att gå så det var inte att tänka på att hon skulle kunna åka hem till oss. Men jag tror inte hon brydde sig så mycket, det var nog mest vi andra som tyckte det var tråkigt. Dagen innan julafton var vi in till henne och jag stannade till hon skulle lägga sig för hemtjänsten dök inte upp förrän 20:00 det hade kört ihop sig väldigt med flera larm och en del annat. Tänk om hon nu varit en person som inte haft någon anhörig alls (det finns ju faktiskt), då hade hon inte kommit ur fläcken på hela dagen, hemska tanke. Benet har i alla fall blivit bättre och idag var jag på biståndshandläggaren igen om ett boende till henne och ville ha ett besked innan dagens slut för så här kan hon inte ha det längre. Och vid lunchtid fick jag besked att det fanns ett boende till henne senast den 1 februari, kanske innan. Detta känns bara så skönt, att få känna att hon kan få ett tryggt boende och att hon förhoppningsvis också skall trivas med det.
Ikväll råkade Agnes få tag i ett läppstift och när ingen såg så målade hon sig så här fint. Fam Andersson gick tidigt upp och la sig för att barnen behövde sova tidigt i kväll! Tji fick de, de har varit full rulle där uppe och nu när kl är 21:30 så kom Agnes och Clara ner och var helt uppspelta och säger att de får vara uppe hur länge de vill (antar att föräldrarna har tröttnat), och de verkar hur pigga som helst. Nu ska i alla fall jag också lägga mig, undrar om barnen tänker roa sig själva ytterligare några timmar!!! :)), trötta verkar de inte vara i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch