12 juni
Jag har blivit beroende....av detta tunna knäckebröd. Jag tycker det är så gott, så fort det tar slut gör jag nytt.
Recept:
Solrosfrö, Linfrö, Sesamfrö, Pumpakärnor, 1/2 dl av varje.
Blanda fröna med 1/2 dl rapsolja (eller solros).
Tillsätt 1 dl majsmjöl (ströbröd) och 1 dl majsenamjöl. Tillsätt 2 dl kokande vatten och blanda om väl.
Bred ut på bakplåtspapper, tunt, det täcker hela plåten. Använd slickepott att kleta ut det med.
Strö på flingsalt, jag smular det med fingrarna när
jag strör över.
Grädda i 150 grader ca 1 tim, + kanske 5-10 min.
Bryt i små bitar och njut.
Recept:
Solrosfrö, Linfrö, Sesamfrö, Pumpakärnor, 1/2 dl av varje.
Blanda fröna med 1/2 dl rapsolja (eller solros).
Tillsätt 1 dl majsmjöl (ströbröd) och 1 dl majsenamjöl. Tillsätt 2 dl kokande vatten och blanda om väl.
Bred ut på bakplåtspapper, tunt, det täcker hela plåten. Använd slickepott att kleta ut det med.
Strö på flingsalt, jag smular det med fingrarna när
jag strör över.
Grädda i 150 grader ca 1 tim, + kanske 5-10 min.
Bryt i små bitar och njut.
Kommentarer