Födelsedag

Igår var det Nettes födelsedag 34 år, inte klokt vad tiden rinner iväg. Vi var dit på kvällen och hon bjöd på sin underbara köttfärssoppa, passar perfekt vid denna tiden på året då det är lite ruggigt ute. Jättegott var det.
Idag läste jag i en kvällstidning om en kille som legat i koma i 6 år. Hoppet var väl så gott som ute men så hade man prövat ett sömnmedel, Zolpidem, och efter en ca 15-30 min tittar killen upp på föräldrarna och ler. Måste ju vara helt underbart för föräldrarna att få kontakt, han hade sträckt handen mot dem och även svarat på några frågor. Tyvärr verkar det som att medicinen bara verkar i 1 timme sedan faller de tillbaka i koma igen. Men i alla fall. Viss typ av koma orsakas av överaktivitet i vissa delar av hjärnan. Sömnmedlet kan då bromsa och väcka patienten stod det.
Nästa artikel jag läste var då rakt inte någon solskenshistoria. En 91-årig kvinna hade blivit våldtagen av en 57-årig man som påstod att han kom från hemtjänsten. Vad är det som händer????? och varför kan man inte ha några från hemtjänsten som återkommer till samma patient, då skulle kanske inte sådant här behöva hända. Idioter finns det tydligen gott om.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch