15 januari

Nyårsdagen körde vi mot Uppsala för att gratulera Agnes som blev 5 år den 29 dec. Jag hade köpt ett dockhus på fyndtorget i höstas och naturligtvis inte blivit färdig att sätta igång och renovera. Nu blev det fart, mellan jul och nyår gick det undan.Det är väldigt roligt att göra när man väl kommer igång.
Dockhuset som det såg ut när jag köpte det.

Och som det ser ut nu efteråt. Möblerna följde med när jag köpte det. Köksmöblerna var svarta men det blev lite för mörkt med dessa tapeter så jag spraymålade dem vita. Till detta dockhus finns också en undervåning som jag dock inte hann iordningställa. Det är väldigt slitet så det lär ta lite längre tid att fixa till. Ska ta tag i det nu när julen är över.
Vi stannade i Uppsala över helgen och körde hem på måndag eftermiddag. Väglaget var torrt och fint både upp och ner.
Till helgen efter vi kommit hem fick vi snö och det var så himla fint och ljust ute på kvällen, men det fick naturligtvis inte ligga kvar.
Tog en promenad i det vackra vädret på lördagen och när jag kom hem kunde jag bara inte gå in igen, så då blev det en snölykta. Men morgonen efter fanns bara ljuset kvar, all snön var så gott som borta.
I måndags körde vi till Ullared, Björn också. Detta är den enda gång han följer med, det är när vi kör upp någon gång i jan eller febr. Det var en perfekt dag att åka dit på, man behövde verkligen inte trängas med andra där.

En hel del handlat blev det, precis som vanligt, inga kläder dock. Brukar inte hitta några, jo en tunika följde med hem och Björn fick tag i några skjortor. Men där finns ju så mycket annat.....

Denna fina amaryllis fick jag före jul. Då var det bara knoppar men nu har den börjat blomma och den är fantastiskt fin.

Så fyllde jag år i onsdags, trettondag knut och jag gjorde det väldigt enkelt för mig. På eftermiddagen skulle vi till Solbacken på något som heter Kafferepet. Det är en idrottsförening som håller i det och alla pengar de får in går oavkortat till föreningen. Alla som hjälper till gör det ideellt. Denna onsdag var det Siv Carlsson mera känd som Augustina som underhöll, och det gjorde hon med bravur. Hon var helt sanslös och skratten ekade. Det är också en frågetävling med 12 frågor och de 5 bästa får en vinst. Vinsterna sponsras av olika butiker bl.a Maxi, Flora Garden m fl.
Nu får vi vänta en månad på nästa kafferep. Det är väldigt populärt och är en onsdag varje månad 5 ggr och alla är fullbokade. Vet inte hur många de tar in men tippar på att det är 250-300 personer varje gång.
På kvällen hade vi lite kalas med Nettes och L och N-A och vi hämtade pizza och jag hade på förmiddagen köpt en tårta. Enklare kunde det inte bli. Men trevligt ändå.
Idag skulle jag vara på lasarettet kl 09 hos specialisttandläkare för en kontroll. De tog ett prov på tandköttet förra gången och det visade sig att det är inflammerat. Då kunde man få kortison gele men tandläkaren tyckte att det hade blivit bättre sedan förra gången så vi skulle avvakta. Ska dit igen i slutet av april.
Nu har vi minusgrader här, 9,5 i morse, men det har varit en fantastiskt fin dag med sol och ingen blåst så det blev en promenad på 40 min i det vackra vädret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde