New Jersey och New York

USA
Vår semester i år gick till New York! Har inte haft en tanke på att någonsin komma dit, men nu blev det så. Våra förra grannar har bekanta i Mont Clair och de har velat få över dem flera gånger, men de har nog inte vågat ge sig iväg. Då fick de ta ett par vänner med sig och vi blev tillfrågade. Och det säger man ju inte nej till. Det har varit en fantastisk upplevelse och vi har sett mycket. Var borta i 13 dagar, 10 1/2 dagar over there. Resan dit tog 8 1/2 timme och vi flög direkt från Köpenhamn till NewArk. När vi kom ut från flygplatsen slog en enorm värme emot oss +34 grader. Den höll i sig alla dagarna och låg mellan +34 och +38 grader!!!! Värmeböljan kom tidigare i år, den brukade först komma i slutet av juli och sedan vara hela augusti. Men man vande sig.


Frihetsgudinnan måste vi bara se. Så det blev en rundtur med båt, Circel Line, som tog oss runt Manhattan

Empire State Building var vi också uppe i. 86 våningar, hiss 80 våningar sedan fick man gå i trappor de sista sex våningarna. Wow vilken utsikt, alla de höga byggnaderna som vi såg nerifrån och som var jättehöga, dessa tittade vi nu ner på. Helt galet.

Gula taxibilar överallt, och det var inte dyrt att åka. 

Times Square

Kortet tagit uppifrån Empire State Building, tyvärr hade jag stött till inställningen på kameran så den släppte in för mycket ljus.

Inte fy skam att stanna hemma någon dag och bara njuta av denna pool. Den var skön att svalka sig i då det var så varmt.

World Trade Center. Byggnaden med spiran är det första tornet som byggts upp efter Tvillingtornen. Det var mäktigt att stå på denna plats och tänka tillbaka vad som hände den 11 sept 2001.

Denna skulptur hittades under allt bråte efter raset och var så gott som helt oskadd.

28 grader varmt och klockan är 20:30!!

Vårt fantastiska värdpar Janet och Lennart. Så trevliga och hjälpsamma.

När vi återvänt till Sverige hälsade jag på min mor på äldreboendet på måndag em och då skulle de ha grillkväll, samt en raggarrunda runt stan för de som ville. Det är så roligt att de ordnar lite olika saker för de boende, så de inte bara blir sittande. Alla tre flickorna bak i bilen tyckte det var roligt och häftigt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Datakrasch

Dueodde