17 april

Det har varit några intensiva månader. Början på året blev mor så trött, orken försvann totalt. Det slutade med att hon först slutade äta, ville inte ha någonting, hon orkade inte och efter ett tag orkade hon inte dricka heller och då var det bara till att invänta slutet. Den 25 februari somnade hon in stilla och lugnt. Skönt för henne att ha funnit ro men för mig är det fruktansvärt tomt, saknar henne. Men det är ju den friska, glada Svea jag saknar. Får trösta mig med att hon haft ett långt liv och ett bra sådant. Efter detta var det planering av begravning, välja psalmer, musik, blommor o.s.v , tycker nog att vi fick till en väldigt fin begravning. Så skulle lägenheten tömmas och inom 14 dagar hade jag gjort det, för det var ju andra som stod och väntade, Mor fick ett år i sin lilla fina ljusa lägenhet och trivdes bra, kan inte klaga på personalen, de var alltid tillmötesgående och vänliga.                         I samma veva låg Björn på lasarettet för att få inopererat en ny knäled. Det verkar nog ha lyckats denna gången också även om han inte tycker det riktigt ännu. Detta var en större operation eftersom de varit in i det knät och opererat en gång för 12 år sedan, men då var det en kil de opererade in. Läkarna förklarade för honom att denna rehabilitering kommer att bli mera besvärlig och ta längre tid. Nu är det åtta veckor sedan och det går framåt hela tiden. Han går nu med bara en krycka och inne utan. Cyklar på motionscykeln som vi köpte för att få upp bättre rörlighet och sjukgymnasten är överraskad att det går så bra. Så nu är humöret bättre och han kan ta bilen och lättare köra iväg. 
Själv åkte jag på förkylning när begravningen var över och efter det har jag varit fruktansvärt trött. Får verkligen tvinga mig till att få saker gjorda. Vädret har inte varit någon höjdare heller, blåsigt och kallt och regnigt. Nu hade vi ett par fina dagar men idag är det blåsigt och nu regnar det igen. Det sägs att påskafton ska det bli sol och varmt, får hoppas på det.     Jag började sy på min duk som jag fått av mor för åtskilliga år sedan, sytt någon timma varje dag och nu är det bara kanten runt kvar och så ska den fållas förstås. Blev inte alltför glad när jag kom upp och såg vem som intagit duken till en sovplats, men den ska ju tvättas när den är färdig så jag blundade och gick ner igen.
Tisdags kväll tog jag en promenad i det fina vädret. Tog på mössan för när man kom ut på slätten var det minsann inte för varmt. Vinden är riktigt kall, sedan när man kommer i lä är det varmt och mössan fick åkte av igen.


Lilla Tjärby sjö


Och vitsipporna blommar. Blir det varmt i helgen så lär det väl bli en explosion ute i naturen. Ska åka över Hallandsåsen och se om Backsipporna blommar.

Kommentarer

jessica sa…
Härligt, nu ska vi väl piggna till. Här har näsan fått sin första solbränna, skönt med riktigt vårväder.
/Jessica

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch