31 okt

I måndags kväll fick vi besök av Simone och det med besked. Ute vid Hallands Väderö uppmättes vindstyrkor på 42 m / sek. Som tur var stannade han inte så länge, 5-6 timmar sedan var det mesta över. Och man är såå maktlös, vilka krafter. I Halmstad stängde butikerna redan vid 15, 16 tiden och föräldrar uppmanades att hämta sina barn på dagis tidigare. Vi klarade oss bra, taken ligger kvar och strömmen var bara borta 5-10 min i två omgångar. Jag hörde på radion att det fortfarande var ett hundratal som ännu inte hade ström, och idag är det fredag!! 
Lite skräp utifrån fick vi in i vår trädgård.

Några grenar från en tall föll ner

På parkeringen utanför vårt hus välte den här stora björken, tror inte det stod någon bil som fick den över sig. Kvällstid finns inte så många bilar parkerade men däremot dagtid, personal och besökare på äldreboendet har sina bilar här. Tur stormen kom på kvällen.

Vi plockade in det  mesta på dagen men jag lät detta stå kvar för jag trodde, dels att de stod i lä och dels att det är lite tyngd i dem. Men de flyttade sig också några meter.
I tisdags kväll 22:30 kom Jessica med barnen till Ängelholms flygplats och ska stanna till i morgon. Jättekul att träffa dem igen. Vädret har inte varit så roligt, regnskurar från och till men fortfarande varmt +10 grader. Igår var vi på kyrkogården och gjorde i ordning gravarna. Sedan på em skulle vi tömma alla köksskåp och plocka bort alla luckor och lossa bänkskivor för idag sätter vi in nya köksluckor och nya bänkskivor. En himla röra överallt har vi just nu, men det får vi ta, det blir ju så. På em och kväll kom Jeanette med familj och det blev pizza, något annat kunde vi inte åstadkomma. Barnen klädde ut sig och spexade lite för oss, eftersom det var Halloween. Vid lunchtid kommer vi lämna huset och åka ner till Östra Karup och sedan förhoppningsvis komma hem till ett fräscht kök..............:)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch