Pingstdagen

Äntligen blev det lite behagligare väder, vindarna som varit så isiga så länge gav med sig något i alla fall.  Och vi kunde köra ner till Grevie backar för att titta på alla backsippor. Först när man kommer dit ser man inga blommor alls men så närmar man sig kullarna och ser hur många som helst. Tyvärr kommer vi dit lite för sent varje år, så var det även i år, en del hade blommat över men det fanns ändå många som blommade. Där är verkligen såå fint.

Efter en vecka blev det faktiskt ytterligare en tur ner och det fanns fortfarande en hel del blommor kvar.

Därefter körde vi till Hovs Hallar, också en helt fantastisk plats. Vi hade korv och bröd med oss och  nu passade vi på att inviga vårt gasolkök som Björn fick för ett år sedan i födelsepresent. Vi hittade en plats där det inte blåste och solen sken och det var riktigt varmt. En jättefin kväll med goda vänners sällskap.

Denna fantastiska utsikt hade vi framför oss, solnedgång och havet. Molnen började komma in men då var det dags för oss att bege oss hemåt.

Inte fy skam till fin utsikt finns även vid L Tjärby sjö.


Lagom till Pingst slog kastanjen ut med sina vackra ljuskronor.
Igår Pingstafton hade vi sol och +29,5 grader och blåst ifrån öster. Det var faktiskt olidligt, inget behagligt alls, visste knappt var man skulle bli av. Inomhus var det +26 grader, ska inte gnälla efter denna långa vinter men detta var inte skönt. Dagen före pingstafton var nästan lika dan. Men idag är det molnigt och +18 grader, och det strilar ner ett skönt och behövligt regn just nu, skönt. Sedan hoppas jag verkligen inte detta håller på i veckor utan att solen hittar tillbaka men temperaturen får gärna hålla sig runt 22-23 grader.

Innan regnet börjat komma hann jag med 40 min promenad och det var väldigt skönt. Här utanför har vi nu en äng full med maskrosor, mycket vackert men inte så roligt för grannarna runtomkring när de börjar fröa och flyga omkring. Här skulle blivit nya hus var det tänkt men det har inte kommit upp ett enda och det är säkert fem år sedan området planerades och det drogs vatten och avlopp och man gjorde en gata och satte dit belysning som ännu inte en enda gång varit tända. Förut brukades marken av en bonde och då förekom inga maskrosor men nu görs ingenting. Trots att folk ringde och klagade förra året och ville att de skulle slå ängen innan maskrosorna fröadeså hände ingenting och förmodligen blir det likadant i år. Utmed gatan växer det nu små björkplantor vid varje sida och det börjar likna en liten björkallé. Kanske blir riktigt tjusigt om några år ;)
Igår var det också Eurovision Song Contest och vann rätt låt?,  Ja det tycker jag, Danmarks låt var den bästa.  Samtidigt är det ishockey VM mitt i sommaren!!, hur galet är inte det, men idag är det väl i alla fall slut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dueodde

Datakrasch

19 mars